Zoeken

6000 mensen ‘green skills’ geven lukt!

Auteur

Redactie

“We moeten binnen 5 jaar 6 duizend mensen op leiden voor banen met ‘green skills’ en dat lukt", stelt Doekle Terpstra (Techniek Nederland).

Terpstra stelt dat om de energietransitie tot een succes te maken techniek van cruciaal belang is. “We moeten binnen 5 jaar 6 duizend mensen op leiden voor banen met ‘green skills’ en dat lukt”, benadrukt Terpstra. “In 2050 van het gas af? Die ambitie is enorm, want dat betekent dat acht miljoen huizen en gebouwen van het gas af moeten en dat is 1000 eenheden per dag.” Hij vertelt dat het tempo nu lager ligt en dat de opgave daardoor erg groot is, maar niet onmogelijk. “Technisch gezien kan er al heel veel. Onze branche bestaat uit klimaataanpakkers. Zo zijn er bedrijven die al helemaal geen fossiele energie meer gebruiken.”

1911-EP-DEBAT-DOEKLE_TERPSTRA

Bekijk het gehele interview.

Dit interview is afgenomen tijdens het Energiepodium Debat op 25 november in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens de negende editie van dit evenement stond de vraag centraal: “Hoe slaan we de brug tussen het Europese en nationale klimaatbeleid en lokale duurzaamheidsinitiatieven?” De conclusie van de dag is dat een goede afstemming tussen de verschillende lagen essentieel is, maar de meningen verschillen over hoe dit kan worden bereikt.

Redactie