Zoeken

Bomenbuurt betwijfelt warmtenet

Ja of nee? Gaat de Bomenbuurt over op een warmtenetwerk? De wijkbewoners mogen het zeggen. Onzeker is of de vereiste 70 procent instemt. Wat is er aan de hand? Energiepodium gaat met wijkbewoners in gesprek.

Ja of nee? Gaat de Bomenbuurt over op een warmtenetwerk? De wijkbewoners mogen het zeggen. Onzeker is of de vereiste 70 procent instemt. Wat is er aan de hand? Waarom twijfelen de wijkbewoners? Energiepodium gaat met hen in gesprek. Renate Giesbers huurt een benedenwoning in de wijk. Zij en haar buren verloren gaandeweg hun enthousiasme voor het plan. De wijkbewoners worden steeds kritischer. Waarom wordt hun stem beperkt tot enkel een instemming? En zijn er geen andere, slimmere opties? Giesbers wijst er tijdens een ronde door haar geliefde wijk op dat de initiatiefnemers geen maatwerk bieden. Daarnaast is er onzekerheid over de kosten die huurders moeten ophoesten. Beluister de podcast en hoor wat zij en haar buren te zeggen hebben.


Luister ernaar op de volgende platformen:

BRON van de foto: Olivier van Bekkum

OP DE FOTO’s: Renate Giesbers voor het buurthuis in haar wijk. Aan de gevel hangt een klok die aftelt tot de deadline van het referendum.