Zoeken

Energiepodium Debat 2023: Hoe komen we van de ambitie naar de praktijk?

Hoe komen we van de ambitie naar de praktijk? Deze vraag staat centraal tijdens het Energiepodium Debat dat 20 februari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur plaatsvindt bij Beeld en Geluid, Den Haag. Luister, en spreek mee en laat u inspireren door prominente sprekers, onder wie Kees Vendrik, Resi Becker, Donald Pols en Ellen van der Werff. Meld u direct aan!

Nederland heeft grote klimaatambities: in 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Om dit te bereiken, heeft het kabinet in juni 2022 het beleidsprogramma Klimaat gepresenteerd. Het door minister Jetten gepresenteerde beleidsprogramma Klimaat bestaat uit ambitieuze plannen, maar in hoeverre zijn ze uitvoerbaar en haalbaar? Er spelen momenteel andere zaken die aandacht vereisen en roet in het eten kunnen gooien. Denk aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, de hoge energieprijzen, het verminderen van de gaswinning in Groningen en de stijgende prijs voor CO₂-emissierechten. En natuurlijk de stikstofcrisis, die de gemoederen hoog doet oplopen.

Sprekers en panelleden

Tijdens het Energiepodium Debat gaan hoofdrolspelers op het gebied van energie en klimaat onder leiding van Diana Matroos met elkaar en het publiek de discussie aan. Sprekers zijn Kees Vendrik (voorzitter platform voor maatschappelijk dialoog en reflectie klimaatbeleid – key note), Resi Becker (CEO Essent), Donald Pols (directeur van Milieudefensie) en Ellen van der Werff (universitair hoofddocent sociale psychologie Rijksuniversiteit Groningen). Een panel bestaande uit Sanne Akerboom (universitair docent Regulering en Governance van de Energietransitie Universiteit Utrecht), Orla mcDonald (redacteur klimaatbeleid Het Financieele Dagblad) en Marien Boonman (sectorlead Energiesysteem KEK) zorgt voor inhoudelijke discussie en relativering. Ten slotte maakt Sanne de Boer (analist Energietransitie RaboResearch) de balans op in de vorm van voorgelezen columns.

Programma

Het programma van het Energiepodium Debat is inhoudelijk en interactief. Verschillende sprekers, panelleden én een columnist zorgen voor interessante gespreksstof. Lees hier meer over het programma.

Aanmelden (verplicht)

Komt u ook naar het Energiepodium Debat op 20 februari? Meld u dan direct aan via het inschrijfformulier. Let op: Vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden verplicht.