Zoeken

Klimaatbeleid goed voor bedrijfsleven

Auteur

Redactie

“Klimaatbeleid is niet alleen goed voor volgende generaties, maar ook voor ons bedrijfsleven”, aldus Europarlementariër Tom Berendsen.

Tom Berendsen, Europarlementariër namens het CDA en lid van de Commissie Energie, vertelt dat klimaatverandering een grote uitdaging voor de EU is. “Het is belangrijk dat er vaart gemaakt wordt. Niet alleen omdat we verantwoordelijkheid hebben naar volgende generaties, maar ook omdat het kansen gaat opleveren voor ons bedrijfsleven.” Berendsen ziet in Nederland een voorbeeld voor Europa. “Veel maatregelen moeten op Europees niveau worden vastgesteld vanwege het eerlijke speelveld, maar vooroplopen met nieuwe technologieën biedt economische kansen, omdat uiteindelijk de hele wereld gaat overstappen op deze technologieën.”

1911-EP-DEBAT-TOM-BERENDSEN

Bekijk het gehele interview.

Dit interview is afgenomen tijdens het Energiepodium Debat op 25 november in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens de negende editie van dit evenement stond de vraag centraal: “Hoe slaan we de brug tussen het Europese en nationale klimaatbeleid en lokale duurzaamheidsinitiatieven?” De conclusie van de dag is dat een goede afstemming tussen de verschillende lagen essentieel is, maar de meningen verschillen over hoe dit kan worden bereikt.

Redactie