Zoeken

Nog aantal plaatsen beschikbaar voor Energiepodium Masterclass

Tijdens de Energiepodium Masterclass 2022 op 8 en 13 september in Utrecht verwoorden young professionals hun visie op de Nederlandse inbreng voor de UNFCCC COP27. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus schrijf je nu in voor de Energiepodium Masterclass 2022.

Onder young professionals bestaat een grote behoefte om met andere generatiegenoten buiten hun eigen organisatie en sector in gesprek te gaan over de energietransitie. Energiepodium ondersteunt die wens van harte. Daarom organiseert Energiepodium dit jaar opnieuw de Energiepodium Masterclass. Dit tweedaagse evenement vindt plaats op donderdag 8 september en dinsdag 13 september bij DS51, Daalsesingel 51 in Utrecht, op loopafstand van het Centraal Station.

Tijdens deze unieke Energiepodium Masterclass gaan young professionals, die onder andere werkzaam zijn bij overheden, waterschappen, netbeheerders, leveranciers, gas- en warmtebedrijven, advieswereld, belangenorganisaties en ngo’s, in een intensieve werkvorm een visiedocument schrijven voor de Nederlandse inbreng voor de UNFCCC COP27. Doordat deze visie op de Nederlandse inbreng voor de COP27 door de aanstormende generatie energieprofessionals wordt gemaakt, krijgt dit document extra lading: de deelnemers moeten deze toekomst immers zelf gaan waarmaken.

“Schrijf mee aan de Nederlandse inbreng voor UNFCCC COP27!”

De twee dagen bestaan uit een ochtenddeel en een middagdeel. Tijdens de ochtenden volgen de deelnemers plenaire masterclasses, elk gegeven door een kopstuk uit de Nederlandse energie- en klimaatwereld. Daarna wordt in werkgroepen van 10-15 mensen gewerkt aan de input voor de Nederlandse inbreng voor de COP27. Dinsdag 13 september eindigt met een slotbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst presenteert iedere groep haar deel van de overeenkomst en worden de resultaten besproken. Vervolgens wordt één slotdocument gemaakt dat ondertekend wordt en wordt aangeboden aan Niels Kastelein, directeur Klimaat bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Beide dagen eindigen met een netwerkborrel.

De plenaire masterclasses worden verzorgd door:

  1. Marieke Schouten, wethouder Energietransitie en duurzaamheid/Klimaat (GroenLinks) Gemeente Nieuwegein en lid van het Europees Comité van de Regio's (CvdR).
  2. Kim Solberg, clusterhoofd Wereldwijd Klimaatbeleid en coördinerend beleidsadviseur Internationaal Klimaatbeleid bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
  3. Roland Kupers, VN-klimaatadviseur voor het verminderen van methaanemissies van fossiele brandstoffen voor UNEP’s International Methane Emissions Observatory en senior wetenschappelijk adviseur op het gebied van internationaal methaan bij het Environmental Defense Fund.
  4. Maxine Tillij, directeur Strategie Energiesysteem bij het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en bestuurslid van Platform Groene Chemie, Nieuwe economie.
  5. Olof van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en voorzitter van Duurzaamheidsraad Amsterdam.

Ben jij of ken jij een geschikte deelnemer? Klik dan hier om je aan te melden. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij!

Het doorsturen van dit bericht naar mogelijk geïnteresseerden wordt zeer gewaardeerd.