Zoeken

CCS: sterkhouder en steunpilaar van de energietransitie

Nieuws

Denemarken heeft alle ballen op het klimaat

Hoe pakken de verschillende EU-landen de energietransitie aan? Energiepodium richt zich deze keer op Denemarken, het land dat Zweden heeft ingehaald en niet bang is om risico’s te nemen, dingen uit te proberen en zijn kennis te delen.

Nieuws

Energietransitie beklijft in Barendrecht

“De energietransitie lukt alleen als je iedereen meekrijgt”, zegt wethouder Tanja de Jonge van de gemeente Barendrecht.

Nieuws

Licht op groen voor energietransitie in Almelo

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen medio maart, zet EnergiePodium de komende weken telkens een kleine, grote of anderszins bijzondere gemeente in de schijnwerpers. Wat is er tot dusver op lokaal niveau bereikt op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie? En wat zijn de grootste kansen en uitdagingen, richting een klimaatneutrale toekomst? Deel 2: Almelo.

Nieuws

‘We willen 4 tot 5 miljard van het kabinet voor investeringen in het net’

De netbeheerders moeten fors investeren in het energienet. Energiepodium sprak met Hans-Peter Oskam van Netbeheer Nederland.

Nieuws

Energietransitie krijgt steeds meer vorm in Velsen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen medio maart zet EnergiePodium de komende zes weken telkens een kleine, grote of anderszins bijzondere gemeente in de schijnwerpers. Wat is er tot dusver op lokaal niveau bereikt op het gebied van energiebesparing en CO₂-reductie? En wat zijn de grootste kansen en uitdagingen, richting een klimaatneutrale toekomst? In deel 1 bijt de gemeente Velsen het spits af.

Nieuws

Geen tijd te verliezen bij bouw nieuwe netten

De ambitieuze Duitse energietransitiedoelen vergen ook ingrijpende veranderingen in de netten. Energiepodium sprak hierover met netbeheerder TenneT Duitsland.

Nieuws

Infographic 2022: Energie in cijfers 2022

Voor het zesde jaar op rij brengt EBN vandaag de infographic ‘Energie in cijfers’ uit.

Nieuws

‘Investeren in aardgas blijft een zwaktebod’

Europarlementariër Bas Eickhout waarschuwt dat de Green Deal tekortschiet en de Europese Commissie verkeerde keuzes maakt.

Nieuws

Nieuwe Duitse regering maakt haast met de Energiewende

Vandaag begint de nieuwe Duitse regering aan het ambitieuze plan om in acht jaar tijd 80% duurzame elektriciteit te realiseren. Energiepodium legt het coalitieakkoord onder de loep.

Nieuws

‘Om heel realistisch te zijn: binnenskamers worden de beslissingen genomen'

Energiepodium spreekt met voorzitter Aniek Moonen van de Jonge Klimaatbeweging, die in Glasgow met premier Rutte om de tafel zat.

Nieuws

EBN Transition Talks

Hoe bundelen we de denkkracht en ervaringen van generaties om de klimaatdoelstellingen versneld te bereiken? Die vraag staat vandaag centraal tijdens de periodieke talkshow Transition Talks van EBN van 16.30-17.45 uur.

Nieuws

Energiepodium Debat 11 oktober 2021

‘Hoe moet het klimaatbeleid van het nieuwe kabinet eruitzien?’