Zoeken

Energiepodium Debat: Praat mee met o.a. Doekle Terpstra over lokaal vs nationaal vs EU

Auteur

Redactie

Ontmoet maandag 25-11 hoofdrolspelers in de transitie, Tweede Kamerleden en duurzame initiatiefnemers in Utrecht.

De Europese en nationale Klimaatakkoorden leggen van bovenaf ambitieuze doelstellingen op. Het is nu aan de samenleving om deze woorden om te zetten in daden. Wat moet er gebeuren om voor toekomstige generaties een gezonde planeet achter te laten? Hoe zorgen we voor gedragsverandering bij hen die uiteindelijk de klimaatambities zullen moeten realiseren; de bedrijven en burgers? En wat hebben zij nodig vanuit de Europese en nationale overheden om de energietransitie tot een succes te maken? Centraal tijdens het debat staat de vraag:

“Hoe slaan we de brug tussen het Europese en nationale klimaatbeleid en lokale duurzaamheidsinitiatieven?”

Met hoofdrolspelers in de energietransitie - zoals Tom Berendsen (Europarlementariër CDA), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Marieke van Doorninck (wethouder Amsterdam) en Siward Zomer (coöperatief directeur Energie Samen) gaan we over deze centrale vraag in gesprek. Daarnaast pitchen een aantal initiatiefnemers lokale duurzaamheidsprojecten en gaan verschillende Tweede Kamerleden met elkaar in debat.

Wilt u meepraten over het thema: De energietransitie: tussen top-down en bottom-up? Kom dan naar het Energiepodium Debat op 25 november (14:30-17:00 uur) in het Muntgebouw in Utrecht.

Mis het niet! Meld u nu aan en debatteer mee!

Redactie