Zoeken

‘Hoeveelheid gas in kleine velden zet zoden aan de dijk bij afbouwen import Russisch gas’

Nieuws

‘Hoeveelheid gas in kleine velden zet zoden aan de dijk bij afbouwen import Russisch gas’

Met infrastructuur kleine gasvelden als troef, sorteert Element NL voor op een duurzame toekomst. Energiepodium sprak met voorzitter Menno Snel van Element NL.

Nieuws

Ruim baan voor waterstof in Duitsland

Volgens de Duitse power-to-gas-pionier Michael Sterner is de tijd van fundamenteel onderzoek voorbij. In gesprek met Energiepodium vindt hij dat we nu met grote volumes waterstof de markt op moeten.

Nieuws

‘Productie van groen gas houdt de vraag niet bij'

Groengasspecialist Ruud Paap van de New Energy Coalition meent dat de huidige subsidieregelingen van de overheid niet in staat zijn om kansrijke groengasprojecten van de grond te tillen.

Nieuws

Utrecht vliegt energietransitie aan met ‘duurzame drietrapsraket’

“Gemeenten kunnen pas serieus werk maken van de energietransitie als ze niet meer per project subsidie bij elkaar moeten scharrelen”, zegt de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk, “We moeten kunnen rekenen op voldoende structurele financiële ondersteuning vanuit het Rijk.

Nieuws

Ameland legt de lat voor energietransitie hoog

“Ameland komt alle RES-afspraken keurig na, maar heeft de lat voor de energietransitie zelf een stuk hoger gelegd”, zegt Luc van Tiggelen. Het eiland wil al in 2035 aardgasvrij zijn.

Nieuws

Focus Etten-Leur op ‘transitiegereed’ maken woningvoorraad

“De afgelopen jaren is in de gemeente zowel een stevig fundament als een goede voedingsbodem voor de energietransitie gecreëerd”, stelt wethouder Kees van Aert van de gemeente Etten-Leur.

Nieuws

Denemarken heeft alle ballen op het klimaat

Hoe pakken de verschillende EU-landen de energietransitie aan? Energiepodium richt zich deze keer op Denemarken, het land dat Zweden heeft ingehaald en niet bang is om risico’s te nemen, dingen uit te proberen en zijn kennis te delen.

Nieuws

Energietransitie beklijft in Barendrecht

“De energietransitie lukt alleen als je iedereen meekrijgt”, zegt wethouder Tanja de Jonge van de gemeente Barendrecht.

Nieuws

Licht op groen voor energietransitie in Almelo

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen medio maart, zet EnergiePodium de komende weken telkens een kleine, grote of anderszins bijzondere gemeente in de schijnwerpers. Wat is er tot dusver op lokaal niveau bereikt op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie? En wat zijn de grootste kansen en uitdagingen, richting een klimaatneutrale toekomst? Deel 2: Almelo.

Nieuws

‘We willen 4 tot 5 miljard van het kabinet voor investeringen in het net’

De netbeheerders moeten fors investeren in het energienet. Energiepodium sprak met Hans-Peter Oskam van Netbeheer Nederland.

Nieuws

Energietransitie krijgt steeds meer vorm in Velsen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen medio maart zet EnergiePodium de komende zes weken telkens een kleine, grote of anderszins bijzondere gemeente in de schijnwerpers. Wat is er tot dusver op lokaal niveau bereikt op het gebied van energiebesparing en CO₂-reductie? En wat zijn de grootste kansen en uitdagingen, richting een klimaatneutrale toekomst? In deel 1 bijt de gemeente Velsen het spits af.

Nieuws

Geen tijd te verliezen bij bouw nieuwe netten

De ambitieuze Duitse energietransitiedoelen vergen ook ingrijpende veranderingen in de netten. Energiepodium sprak hierover met netbeheerder TenneT Duitsland.